Jeg vokste opp i ATELIERENE til mine foreldre i Trondheim

keramiker Aina Thiis Leirdal (1924-2018), https://no.wikipedia.org/wiki/Aina_Thiis_Leirdal,

og billedhugger Kristofer Leirdal (1915-2010), https://no.wikipedia.org/wiki/Kristofer_Leirdal

 

Jeg har arbeidet med film og video siden tidlig tenårene. I inn og utland har jeg deltatt på renommerte filmfestivaler og hatt museumsvisninger med video. Virtual Woodscape ble vist første gang i Trondheim Kunstmuseum 2005, og Hertervig 3D (2008) er innkjøpt av Stavanger Kunstmuseum. Material hadde premiere på Kurzfilmtage Oberhausen 2013.

 

Kunststudioaktivitet er tverrmedial fra starten og har alltid vært det. Jeg har nå arvet huset, studioene (eller atelierene, verkstedene) med materialene og alle verkene samt dokumentasjon. Dette ordnes i arkivet. Jeg lærte kunstene fra barndommen av og begynte å jobbe i verkstedene og dokumenterte tidlig en del av virksomheten der med super8 kamera.

 

Det tverrmediale ble en hovedåre i alt jeg har foretatt meg, nærmest som en logisk følge av at oppgavestillingen er så mangesidig. Formålet kan ikke “avbildes” i et enkelt prosjekt i et enkelt medium eller i et enkelt verk. Jeg snakket med Joseph Beuys om dette da jeg traff ham i Oslo. Vi åpnet utstilling samme dag. Han spurte hva jeg drev med. “Tja,” (jeg vred meg), “det går i forskjellige retninger”, begynte jeg. “Fortsett med det”, sa han. Das war das, bra jeg hadde tatt ekstratimer tysk på gymnaset, jeg flyttet til Berlin et par år senere.

 

I samarbeid med mine foreldre på deres eldre dager begynte jeg å arkivere bestanden i atelierene for dem. Jeg fant etterhvert ut at de hadde arkivert alt jeg hadde sendt dem fra min virksomhet, det var kasser fulle. I Berlin etablerte jeg og ledet et studiohus-fellesskap med 30 atelierer midt i omveltningene rundt gjenforeningen. Etter at jeg vendte tilbake til Trondheim etter 26 år i Berlin etablerte jeg selskapet Bildfilmtext AS.

[contact-form-7 404 "Not Found"]